مشاورینو

مشاورینو

رسانه ای برای افسران و درجه داران ایران

وسایل مورد نیاز اعزام به خدمت سربازی

00:42 1402/01/29 - نرم افزار را به روز رسانی کنید

لیست وسایل ممنوعه در سربازی

ابتدا به توضیح درباره وسایل ممنوعه در سربازی می پردازیم. زیرا اگر این وسایل را با خود ببرید ممکن است توبیخ و مجازات شوید برای همین دانستن این که چه چیزی را نباید ببرید، از اینکه چه چیزی را ببرید، مهم تر است.

هرگونه وسایل الکترونیکی نظیر تلفن همراه (موبایل)، تبلت، لپ تاپ، دستگاه ضبط صوت، دوربین عکاسی و دوربین فیلم برداری، ساعت هوشمند، فلش و مموری. به صورت کلی هر وسیله ای که بتواند بین دنیای بیرون و پادگان به هر نحوی ارتباط برقرار کند ممنوع است.

برخی دیگر از وسایل ممنوعه در جدول زیر قابل مشاهد است:

انواع شی تیز و برنده چاقو، قمه، کارد، قیچی، تیغ، ژیلت، ریش تراش
انواع دارو و دخانیاتسیگار، روان گردان و داروهای خواب آور و کدئین دار( البته به همراه داشتن قرص سرما خوردگی، آنتیبیوتیک و دارو معده بلا مانع است)
انواع سلاح سرد و گرم اسحله، فشفشه، چاقو، فندک، کبریت
اشیاء قیمتی  طلا، نقره، برنز

همچنین بر خلاف تفکر عام، بردن آلبوم عکس خانوادگی به پادگان ممنوع است (به یک یا دو عکس بسنده کنید)

در صورت همراه داشتن هر یک از موارد ذکر شده شما مجرم شناخته شده و تابع قوانین دادگاه نظامی برخورد خواهد شد.

وسایل مورد نیاز برای پادگان

وسایل مورد نیاز و مجاز برای خدمت سربازی به دو دسته تقسیم می شود:

  • وسایل استحقاقی
  • وسایل شخصی

 

وسایل استحقاقی در خدمت سربازی

وسایل استحقاقی به آن دسته از وسایل ضروری می گویند که توسط پادگان در اختیار سربازان وظیفه قرار می گیرد. شما لازم نیست وسایلی که در استحقاقی به شما تحویل داده می شود را یک بار هم خودتان به پادگان ببرید.

وسایل استحقاقی که به سربازان تحویل داده میشود عبارتند از:

  • لباس کار، اورکت، کلاه کار، پوتین
  • قلاب، پلیور، جوراب مشکی
  • دستکش، کلاه پشمی، دمپایی
  • لباس زیر، کوله پشتی سه منظوره
  • دفترچه سرباز، واکس، برس واکس
  • پودر لباسشویی، مسواک، شامپو
  • حوله دست و صورت، حوله حمام
  • صابون، جاصابونی و لیف، خمیر دندان
  • دو عدد پتو و دو عدد ملحفه

در هنگام آماده کردن وسایل شخصی، لیست بالا را به صورت مداوم مرور کنید تا وسیله اضافی با خود نبرید

وسایل مورد نیاز برای سربازی

به غیر از موارد بالا شما به وسایل بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد که به صورت استحقاقی به شما تحویل داده نمی شود. قبل از اعزام این وسایل را آماده کنید چون در روزهای نخست شاید نتوانید اقدام به تهیه آنها کنید.

وسایل مورد نیاز شخصی که باید به همراه داشته باشید در جدول زیر درج شده است: 

مدارک لازم کارت ملی، شناسنامه به همراه کپی تمام صفحات، برگه تعیین زمان و و محل خدمت، کارت واکسیناسیون، گواهی فراغت از تحصیلات،  گواهینامه در صورت وجود
 وسایل غذا خوردن بشقاب، قاشق، چنگال، چاقو، کاسه و لیوان
 داروها در وسایل مورد نیاز سربازی سرماخوردگی، قرص معده، چرک خشک کن، قرص آنتی هیستامین،و هر گونه دارویی که پزشک برایتان تجویز کرده است
لوازم بهداشتی شامپو، حوله، صابون، صابون مایع، مسواک، ناخن گیر، خمیر دندان
مواد خوراکی خرما، کشمش، شکلات، بیسکویت، کنسرو، کیک و مواد خوراکی موی، نمک، قند، چای، فلفل
 لوازم متفرقه پارچه، دو عدد ملحفه، دستمال، چوب لباسی، چسب، فرچه، گیره لباس، واکس، سنجاق، دمپایی، پلاستیک فریزر، آینه، کارت عابر بانک، قفل کوچک برای کمد و در، پتو مسافرتی، خودکار ، سوزن و نخ، ساک لباس و وسیله، ساعت، پوشه، کرم مرطوب کننده و ضد آفتاب
 لباس زیر شلواری، کلاه، بلوز گرم، زیر پیراهن، جوراب، شرت، دستکش و …
آگهی انتقالی خدمت سربازی

آگهی انتقالی خدمت سربازی

00:29 1402/01/29 - نرم افزار را به روز رسانی کنید

▪️متن نمونه 

➕یگان خدمتی :

➕مکان مبدأ :

➕مکان مقصد :

➕آیدی یا شماره تماس:

➕توضیحات :


◾برای ارسال اگهی انتقالی سربازی به انتهای صفحه مراجعه نمایید. مشاورینو در خصوص صحت آگهی ها مسئول نمی‌باشد. آگهی پس از گذشت سه ماه از زمان انتشار به طور خودکار حذف خواهد شد

انواع معافیت از خدمت سربازی

انواع معافیت از خدمت سربازی

00:02 1402/01/29 - نرم افزار را به روز رسانی کنید

معافیت تحصیلی

این نوع از معافیت حداکثر تا یک سال پس از فارغ تحصیلی از هر مقطع تحصیلی مجاز بوده و پس از آن فرد مشمول خدمت نظام وظیفه تلقی می‌گردد. این مقدار دارای یک نرخ رسمی بوده و فرد پس از آن جز دسته مشمولان قرار می‌گیرد. به این نرخ رسمی، سنوات تحصیلی می‌گویند.

حداکثر میزان سنوات تحصیلی جهت بهره‌مندی از شمول قانون معافیت تحصیلی 
مقطع تحصیلیحداکثر میزان سنوات
دیپلم و پیش‌دانشگاهییکسال پس از انصراف یا فارغ تحصیلی
کاردانیدو و نیم سال
کارشناسی ناپیوستهسه سال
کارشناسی پیوستهپنج سال
کارشناسی ارشد ناپیوستهسه سال
کارشناسی ارشد پیوستهشش سال
دکتری پیوستههشت سال
دکتری تخصصیشش سال

همچنین حداکثر سن مجاز جهت تحصیل در مقطع دیپلم و پیش‌دانشگاهی ۲۰ سال تمام می‌باشد و فرد پس از این سن جز دسته مشمولین محسوب می‌شود.

برای مطالعه موارد تکمیلی معافیت تحصیلی به ادامه مطلب در انتهای صفحه مراجعه نمایید 


معافیت پزشکی

مشمولین خدمت نظام وظیفه از لحاظ سلامت جسمی و روانی به چهار دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  1. کسانی که از لحاظ جسمی و روانی سالم هستند و مشکلی جهت انجام خدمت نظام وظیفه ندارند.
  2. کسانی که به علت نقص عضو و یا سلامت روانی در شرایط سلامت کامل نیستند، اما قادر به انجام خدمات غیر رزمی (معاف از رزم) هستند.
  3. کسانی که به علت ابتلا به بیماری موقتاً قادر به خدمت نظام وظیفه نیستند. (معافیت موقت)
  4. کسانی که به علت نقص عضو، شرایط جسمی و یا شرایط روانی قادر به انجام خدمت نظام وظیفه نیستند. (معافیت دایم)
وضعیت خدمتی هر یک از انواع معافیت‌های پزشکی
معاف از رزمکسانی که به تشخیص کمسیون پزشکی نیروهای مسلح معاف از رزم تشخیص داده شوند از شمول خدمات نظامی معاف بوده و در بخش‌های غیر نظامی به خدمت گرفته می‌شوند. در زمان آموزشی نیز آموزش این افراد برابر دستورالعمل ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح مورد آموزش قرار می‌گیرند.
معافیت موقتکسانی که به دلیل بیماری نتوانند به خدمت نظام وظیفه بپردازند در صورت تشخیص کمسیون پزشکی برای مدت حداکثر یکسال معافیت موقت داده می‌شود. پس از آن در صورت ادامه یافتن بیماری برای سال دوم نیز معافیت موقت صادر شده و در صورت ادامه دار بودن بیماری در سال سوم، به این دسته از افراد کارت معافیت دایم پزشکی تعلق می‌گیرد.
معافیت دایمبه آن دسته از مشمولانی که به تشخیص کمسیون پزشکی به دلیل ابتلا به بیماری یا وضعیت سلامت روانی قادر به انجام خدمت نظام وظیفه نباشند، کارت معافیت دایم پزشکی تعلق می‌گیرد.

برای مطالعه روش دریافت معافیت پزشکی به ادامه مطلب در انتهای صفحه مراجعه نمایید 


معافیت از طریق کفالت

مشمولان خدمت نظام وظیفه در صورت دارا بودن شرایط می‌توانند به عنوان کفیل معرفی شده و از معافیت کفالت بهره‌مند گردند.

  1. رسیدن به سن ۱۸ سال تمام
  2. نداشتن غیبت
  3. یگانه مراقب یا سرپرست بودن

لیست افرادی که می‌توان کفیل آنها شد به این شرح است:

 لیست افرادی و قوانین کفالت برای آنها
پدرسن پدر باید بالای ۷۵ سال تمام باشد. فقط در صورتی می‌تواند کمتر از این سن باشد که دارای بیماری خاص باشد. این بیماری باید به تایید شورای پزشکی برسد. مشمول تنها فرزند پسر باشد و در صورتی که برادری دارد، این برادر به بیماری یا معلولیتی دچار باشد که نتواند از پدر مراقبت کند. همچنین اگر برادر بزرگتر در خارج از کشور باشد مشمول می‌بایست به خدمت سربازی اعزام گردد و شامل قانون کفالت نمی‌باشد.
مادرمادر به دلیل طلاق (باید ۳۰ ماه از تاریخ طلاق گذشته باشد در غیر این صورت مشمول معافیت موقت می‌شود) یا فوت همسر تنها باشد. تنها مورد قابل پیگیری کفالت مادر فقدان شوهر برای وی می‌باشد و مشمول باید تنها فرزند پسر بالای ۱۸ سال تمام ایشان باشد.
خواهربرای کفالت خواهر، پدر باید فوت کرده باشد و مشمول برادر تنی (از یک پدر و یک مادر) ولی باشد. همچنین برادر دیگری جهت سرپرستی وی موجود نباشد. در ضمن خواهر باید مجرد باشد. در مورد تجرد، فوت یا طلاق گرفتن خواهر ملاک نیست. اگر خواهر طلاق گرفته باشد یا شوهر وی فوت کرده باشد نیز می‌توان کفیل وی شد.
برادر بزرگ (بالای ۱۸ سال)برای کفالت برادر بالای ۱۸ سال وی باید دارای بیماری تشخیص داده شود که نیازمند مراقبت است. همچنین پدر فوت کرده باشد و برادر دارای همسر و فرزندی نباشد. در صورتی که برادر دارای فرزند پسر زیر ۱۸ سال باشد نیز می‌توان کفیل وی شد.
برادر کوچک (زیر ۱۸ سال)برای کفالت برادر زیر ۱۸ سال تنها ملاک فوت پدر و سن برادر کوچک می‌باشد. بیماری یا سلامت وی در این نوع از کفالت دارای اهمیت نیست.
پدربزرگ پدری یا مادریبرای کفالت پدربزرگ، پدربزرگ نباید دارای پسر و دختر باشد. همچنین مشمول تنها نوه مذکر خانواده باشد. پدربزرگ نیز باید دارای سن ۷۵ سال تمام بوده و یا اگر سنش کمتر از ۷۵ سال تمام است دارای بیماری خاص که به تایید شورای پزشکی می‌رسد باشد. در کفالت پدربزرگ مادری، وجود پدر مانعی برای کفالت نیست.
مادربزرگ پدری یا مادریبرای کفالت مادربزرگ، مادربزرگ نباید دارای پسر و دختر باشد. همچنین مشمول تنها نوه مذکر خانواده باشد. در این نوع از کفالت نوه‌های دختر اثری در گرفتن کفالت ندارند.

معافیت ایثارگران

برای دریافت معافیت یا کسری خدمت از طریق ایثارگران در نظر داشته باشید، این خدمت فقط به افرادی تعلق می‌گیرد که پدر، مادر، برادر، خواهر، همسر و یا فرزندشان در راه به ثمر رسیدن آرمان‌های انقلاب اسلامی، شهید، جانباز و یا جاویدالاثر شده‌اند.به این ترتیب به ازای هر بیست و چهار ماه سابقه اسارت، بیست و پنج درصد جانبازی و یا سی ماه خدمت در مناطق عملیاتی یکی از فرزندان این افراد شامل معافیت از خدمت سربازی می‌شود.همچنین اگر امتیاز یک نفر برای استفاده از این قانون به صورت تک آیتمی ممکن نباشد، امتیاز مجموع نیز قابل استناد می‌باشد.

نکات اختصاصی در مورد معافیت ایثارگران

معافیت جانبازان

جانبازان عزیزی که میزان جانبازی آنان ۱۰ درصد و یا بیشتر می‌باشد از انجام دوره ضرورت معاف می‌باشند. این موضوع البته هیچگونه تداخلی با حق استفاده فرزندان آنان از قانون معافیت ایثارگری آنان ایجاد نمی‌کند.مشمولانی که با بانوان جانباز بالای ۲۵ درصد ازدواج کنند نیز، مشمول قانون معافیت از خدمت می‌باشند. البته برای ۵ سال نخست ازدواج معافیت موقت و در صورت استمرار ازدواج معافیت دایمی صادر خواهد شد.

کسر خدمت نیروهای مسلح و بسیج

کسر خدمت سربازی مخصوص ایثارگرانی است که حد نصاب معافیت یک فرزند را ندارند. در این صورت این کسر خدمت فقط شامل یک فرزند شده و فرزند یا فرزندان دیگر از قانون کسر خدمت نمیتوانند بهره‌مند شوند.به عنوان مثال فردی ۵ درصد جانبازی و ۱۵ ماه سابقه جبهه دارد، این فرد فقط میتوانند از مجموع امتیازات یک فرزند را معاف کند و نمیتواند این دو مقدار را بر ای دو یا چند فرزند مورد استفاده قرار دهد.

کدام درصد جانبازی مورد تایید است؟

درصد جانبازی مورد تایید سازمان نظام وظیفه، همان عددی است که مورد تایید سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران است. به این صورت امتیازی به درصد جانبازی اعلامی سازمان نیروهای مسلح داده نمی‌شود.

معافیت با قاعده تلفیق

قاعده تلفیق یعنی استفاده از مجموع امتیازات جانبازی، خدمت در جبهه و اسارت. در این صورت فرد تنها میتواند یکی از فرزندان خود را معاف کند و فرزند یا فرزندان دیگر او فقط شامل قانون کسری خدمت سربازی خواهند شد.به این صورت به ازای هر درصد جانبازی، هر ماه حضور در جبهه و هر ماه اسارت ۱۲ روز کسری خدمت به فرزند غیر غایب ایثارگر تعلق می‌گیرد.

به عنوان مثال:

۱۲ ماه جبهه معادل ۱۲۲ روز کسر خدمت

۵ درصد جانبازی معادل ۶۰ روز کسر خدمت

۲۰ ماه اسارت معادل ۲۴۰ روز کسر خدمت

معافیت فرزندان شهدا و جاویدالاثران

کلیه فرزندان شهدا و جاویدالاثران عزیز، پس از رسیدن به سن ضرورت از خدمت نظام وظیفه معاف خواهند شد.معافیت برادران شهدا، جاویدالاثران، جانبازان و آزادگان. یکی از برادران عزیزان شهید، جاویدالاثر، جانباز و یا آزاده (با رعایت حد نصاب‌هایی که پیشتر ذکر شد) در صورتی که فاقد فرزند پسر باشد، میتوانند از قانون معافیت بهره‌مند گردند.


معافیت مددجویان

بر اساس ماده ۴۴ قانون نظام وظیفه انواع مختلفی از معافیت در این شاخه گنجانده شده است که به ترتیب زیر قابل بررسی می‌باشند.

انواع معافیت‌های ماده ۴۴

معافیت یک فرزند مادر فاقد شوهر تحت سرپرستی کمیته امداد یا بهزیستی. در این گونه از معافیت تعداد فرزندان پسر ملاک نیست، تنها انتخاب موثر در این نوع از معافیت فوت یا طلاق پدر و انتخاب مادر می‌باشد. در صورتی که پدر خانواده در حبس یا مفقودالاثر باشد فرزندان وی جز مشمولین نظام وظیفه محسوب می‌شوند.

در این نوع از معافیت غیبت مشمول مانع از رسیدگی به پرونده وی می‌باشد.

معافیت فرد دارای فرزند معلول

فردی که دارای فرزند معلول می‌باشد در صورت نداشتن غیبت می‌تواند از این نوع معافیت استفاده نماید.

معافیت تنها پسر خانواده‌هایی که دارای سه دختر هستند

در این نوع معافیت مشمول باید تنها پسر خانواده باشد و هیچ برادر زیر ۱۸ سال یا بالای ۱۸ سال نداشته باشد.

تاهل یا طلاق خواهران اثری در رسیدگی به این نوع از معافیت ندارد.

همچنین مشمول باید فاقد غیبت باشد و در صورت غیبت پرونده وی رسیدگی نخواهد شد.

معافیت ازدواج با بانوان دارای معلولیت جسمی-حرکتی

افرادی که با بانوان دارای معلولیت جسمی-حرکتی ازدواج میکنند، میتوانند از تاریخ عقد اقدام به دریافت کارت معافیت موقت نمایند و در صورتی که ازدواج آنها بیش از ۵ سال دوام یابد، مشمول می‌تواند تقاضای کارت معافیت دایم نماید.

در صورتی که قبل از پنج سال این دو نفر به دلیل طلاق یا فوت همسر از یکدیگر جدا شوند، مشمول می‌بایست ظرف مدت شش ماه وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص نماید و در غیر این صورت برابر قانون با وی برخورد خواهد شد.


معافیت سنی (عفو رهبری)

این معافیت بر اساس سن افراد به آنها تعلق می‌گیرد و به طور کلی تمام افرادی که بیش از پنجاه سال از عمر آنها گذشته باشد، نیازی به درخواست معافیت ندارند و شناسنامه عکس‌دار آنها مشخص کننده وضعیت نظام وظیفه ایشان می‌باشد.


معافیت متعهدین خدمت

متعهدین خدمت به آن دسته از مشمولانی گفته می‌شود که پس از انجام دوره آموزشی بجای ورود به دوره ضرورت، با طی کردن مراحل خدمتی در واحدهای مربوطه مشمول دریافت کارت معافیت می‌باشند